چطور یک study plan خوب بنویسیم؟ (2)

در پست قبلی در رابطه با نحوه نوشتن یک استادی پلن مناسب مطالبی را یادآور شدیم. بیاد داشته باشید همواره بهترین راه برای این کار نوشتن و تکرار فراوان است. تا زمانی که شروع به نوشتن نکنید ایرادات کار شما مشخص نمی‌شوند. در این پست نیز قصد داریم نکات دیگری در این رابطه بیان کنیم.

بایدها و نبایدهای یک استادی پلن خوب

بایدهای Study plan

  • برای اینکه ایده‌های بیشتری بگیرید متن نوشته‌شده را به شخص دیگری برای مطالعه بدهید.
  • اعتماد به نفس داشته باشید
  • مطمئن شوید هیچ نوع غلط گرامری و املایی در متن شما وجود ندارد. برای ویرایش متن خود اینجا کلیک کنید. متن را چندین بار بازخوانی کنید. از نمونه‌های موجود کمک بگیرید.
  • در مورد برنامه‌ها، انتخاب‌ها، و دست‌آوردهایتان واقع‌بین باشید.
  • نوآوری داشته باشید و از جملات و کلمات کلیشه‌ای استفاده نکنید.

نبایدهای study plan

  • هرگز این نامه را دست کم نگیرید. اهمیت آن را در اخذ پذیرش و فاند جدی بگیرید. برای نوشتن آن وقت کافی در نظر بگیرید.
  • از مقدار مجاز در نوشته تجاوز نکنید.
  • از استادان خود نخواهید این نامه را برای شما بنویسند. آنها تنها می‌توانند در برخی موارد و جهت اصلاح متن به شما کمک کنند.

نتیجه‌گیری

قبل از نوشتن این نامه تحقیق کنید آیا دانشگاه برای این نامه قالب خاصی در نظر گرفته است یا خیر. برای این کار بهتر است در وبسایت دانشگاه تحقیق کنید.

همچنین تحقیق کنید آیا دانشگاه به مدارک دیگری از جمله SOP نیاز دارد یا خیر. برای آگاهی از نحوه نوشتن SOP به اینجا مراجعه کنید. گاها ممکن است بصورت یک سری سرتیتر و یا یک نمونه نامه در سایت موجود باشد. سعی کنید متن نوشته‌شده را با استاد خود هماهنگ کنید. بازخوانی استاد شما بسیار می‌تواند کمک کند.

استادی پلن برای متقاضیان لیسانس

استادی پلن نباید کمتر از 800 کلمه باشد. در استادی پلن باید به مسائل مختلفی از جمله دلایل شما برای انتخاب این رشته پرداخته‌ شود. باید در مورد اهداف خود صحبت کنید. هر نوع فعالیت داوطلبانه را نیز لحاظ کنید. باید از تجربیات خود صحبت کنید. در نهایت باید در متن نوشته‌شده تعهد خود به یک سری هدف را نشان دهید.

استادی پلن برای متقاضیان تحصیلات تکمیلی

همانطور که قبلا هم گفتیم تحصیلات تکمیلی (postgraduate) به مقاطع بعد از لیسانس گفته می‌شود. استادی پلن برای مقاطع تحصیلات تکمیلی نباید کمتر از 800 کلمه باشد. شما باید دلایل علاقه خود به رشته و مقطع تحصیلی مقصد را نشان دهید. همچنین باید زمینه تحقیقاتی پیش‌رو و علاقه خود به این زمینه را شرح دهید. در study plan از دست‌آوردهای علمی، تجربه‌های کاری‌تان و هر نوع تجربه مرتبط دیگر بگویید. باید لیستی از اهداف و برنامه‌های آتی خود را در این نامه ذکر کنید. اگر در گذشته در کاری بصورت داوطلبانه شرکت کردید ذکر کنید. با این کار تعهد خود را نشان دهید. حتما باید اهداف و برنامه‌های خود بعد از فارغ‌التحصیلی را ذکر کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *